ADMIN DASHBOARD

Question : 1 Using Find command in Word, we can search

  1. characters
  2. formats
  3. symbols
  4. All of the above

Answer : 4

Question : 2 In MS Word , Find and Replace option is placed on which Tab

  1. HOME
  2. Insert.
  3. View.
  4. File.

Answer : 1

Question : 3 Which of the following is not valid version of MS Office?

  1. Office XP
  2. Office Vista
  3. Office 2007
  4. None of above

Answer : 2

Question : 4 The key F12 opens a

  1. Save As dialog box
  2. Open dialog box
  3. Save dialog box
  4. Close dialog box

Answer : 1

Question : 5 What is the short cut key to open the Open dialog box?

  1. F12
  2. Shift F12
  3. Alt + F12
  4. Ctrl + F12

Answer : 4

Question : 6 A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is available on

  1. Save tab on Options dialog box
  2. Save As dialog box
  3. Both of above
  4. None of above

Answer : 1

Question : 7 Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen?

  1. Tab stop box
  2. Left Indent
  3. Right Indent
  4. Center Indent

Answer : 4

Question : 8 How many ways you can save a document?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer : 1

Question : 9 If you want to keep track of different editions of a document which features will you use?

  1. Editions
  2. Versions
  3. Track Change
  4. All of above

Answer : 2

Question : 10 Background color or effects applied on a document is not visible in

  1. Web layout view
  2. Print Layout view
  3. Reading View
  4. Print Preview

Answer : 4

Question : 11 Portrait and Landscape are

  1. Page Orientation
  2. Paper Size
  3. Page Layout
  4. All of above

Answer : 1

Question : 12 Which of the following is not a font style?

  1. Bold
  2. Italics
  3. Regular
  4. Superscript

Answer : 4

Question : 13 Pressing F8 key for three times for selects

  1. A word
  2. A sentence
  3. A paragraph
  4. Entire document

Answer : 2

Question : 14 What happens if you press Ctrl + Shift + F8?

  1. It activates extended selection
  2. It activates the rectangular selection
  3. It selects the paragraph on which the insertion line is.
  4. None of above

Answer : 2

Question : 15 What is the default number of lines to drop for drop cap?

  1. 3
  2. 10
  3. 15
  4. 20

Answer : 1

Question : 16 What is the shortcut key you can press to create a copyright symbol?

  1. Alt+Ctrl+C
  2. Alt + C
  3. Ctrl + C
  4. Ctrl + Shift + C

Answer : 1

Question : 17 What is the smallest and largest font size available in Font Size tool on formatting toolbar?

  1. 8 and 72
  2. 8 and 64
  3. 12 and 72
  4. None of above

Answer : 1

Question : 18 In MS Word ,what is the maximum font size you can apply for any character?

  1. 163
  2. 1638
  3. 72
  4. None of these

Answer : 2

Question : 19 Which of the following is graphics solution for Word Processors?

  1. Clipart
  2. WordArt
  3. Drop Cap
  4. All of above

Answer : 1

Question : 20 The keystrokes Ctrl + I is used to

  1. Increase font size
  2. Inserts a line break
  3. Indicate the text should be bold
  4. Applies italic format to selected text

Answer : 4

Question : 21 A character that is raised and smaller above the baseline is known as

  1. Outlined
  2. Raised
  3. Superscript
  4. Subscript

Answer : 3

Question : 22 What is the purpose of inserting header and footer in document?

  1. To enhance the overall appearance of the document
  2. To mark the starting and ending of page
  3. To make large document more readable
  4. To allow page headers and footers appear on document when printed

Answer : 4

Question : 23 Which of the following function key activates the speller?

  1. F5
  2. F7
  3. F9
  4. Shift + F7

Answer : 2

Question : 24 The minimum number of rows and columns in MS Word document is

  1. 1 and 1
  2. 2 and 1
  3. 1 and 2
  4. 2 and 2

Answer : 1

Question : 25 Thesaurus tool in MS Word is used for

  1. Spelling suggestions
  2. Grammar options
  3. Synonyms and Antonyms words
  4. All of above

Answer : 3

Question : 26 Why Drop Caps are used in document?

  1. To drop all the capital letters
  2. To automatically begin each paragraph with capital letter
  3. To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter
  4. None of above

Answer : 3

Question : 27 After typing header text, how can you quickly enter footer text?

  1. Press PageDown key and type the text for footer
  2. Click on Switch between Heder & Footer then type the text
  3. Both of above
  4. None of above

Answer : 2

Question : 28 Which of the following statement is false?

  1. You can set different header footer for even and odd pages
  2. You can set different page number formats for different sections
  3. You can set different header footer for first page of a section
  4. You can set different header and footer for last page of a section

Answer : 4

Question : 29 Which of the following symbol sets would be most likely to contain a mathematical symbol such as a degree sign, greater than or equal to, or a Greek l

  1. Wingdings
  2. Wingdings 3
  3. Webdings
  4. Symbol

Answer : 4

Question : 30 When assigning a shortcut key to a symbol, you should always try to select a key or key combination that is:

  1. unassigned
  2. Located on the ten-key pad section of your keyboard.
  3. Assigned to another task.
  4. From the same font family as the symbol.

Answer : 1

Question : 31 We can remove / hide border of a shape by selecting

  1. No Line
  2. No Outline
  3. White Line
  4. No Border

Answer : 2

Question : 32 What item contains detailed information about something in the text ?

  1. Footer
  2. Foot Note
  3. Header
  4. Head Note

Answer : 2

Question : 33 Which item is printed at the botom of each page

  1. Header
  2. Foot Note
  3. Title
  4. Footer

Answer : 4

Question : 34 Color and pattern used to fill a closed shape is called

  1. Shape
  2. WordArt
  3. Style
  4. Fill Back

Answer : 3

Question : 35 Where footnotes appear in a document

  1. End of document
  2. Bottom of a Page
  3. End of Heading
  4. None

Answer : 2

Question : 36 CTRL +Return (Enter key) is short cut key to insert ?

  1. Table
  2. Picture
  3. Clip Art
  4. Page Break

Answer : 4

Question : 37 Bullets and Numbering is in _____ tab.

  1. Home tab
  2. Insert tab
  3. Page layout tab
  4. View tab

Answer : 1

Question : 38 To open a existing document, click on the ________ and then select Open.

  1. MS Office button
  2. Quick Access Toolbar
  3. Document Views
  4. Ribbon

Answer : 1

Question : 39 Cut, Copy and Paste is in ________ Group in the Home tab.

  1. Font
  2. Page Setup
  3. Clipboard
  4. Editing

Answer : 3

Question : 40 Borders can be applied to

  1. Cells
  2. Paragraph
  3. Text
  4. All of above

Answer : 4

Question : 41 Which key deletes the character to the left of the cursor?

  1. End
  2. Backspace
  3. Home
  4. Delete

Answer : 2

Question : 42 Which key deletes the character to the right of the cursor?

  1. End
  2. Backspace
  3. Home
  4. Delete

Answer : 4

Question : 43 Which would you choose to move selected text from one place to another?

  1. Move and Paste
  2. Copy and Paste
  3. Cut and Paste
  4. Delete and Paste

Answer : 3

Question : 44 Which enables you to move directly to specific location in a document?

  1. Subdocuments
  2. Bookmarks
  3. Cross-references
  4. Outlines

Answer : 2

Question : 45 Which of the following can be used to navigate documents?

  1. frames
  2. hyperlinks
  3. web toolbar
  4. all of the above

Answer : 2

Question : 46 The ability to combine name and addresses with a standard document is called

  1. document formatting
  2. database management
  3. mail merge
  4. form letters

Answer : 3

Question : 47 With which view can you see how text and graphics will appear on the printed page?

  1. Normal
  2. Print Layout
  3. Outline
  4. Web

Answer : 2

Question : 48 Which simplifies the process of formatting text if the same formatting is required in more than one location?

  1. Auto Text
  2. Format Painter
  3. Font dialog box
  4. None of the above

Answer : 2

Question : 49 Which of the following helps to reduce spelling error in the document?

  1. Auto Format
  2. Auto Correct
  3. Smart Tags
  4. Auto Text

Answer : 2

Question : 50 Which key us used for the checking spelling?

  1. F3
  2. F5
  3. F7
  4. F9

Answer : 3

Question : 51 In Word 2007 the Zoom is placed on

  1. View tab
  2. Home tab
  3. Status bar
  4. A & C both

Answer : 4

Question : 52 What is the shortcut-key for manual line break?

  1. CTRL + Enter
  2. Alt + Enter
  3. Shift + Enter
  4. Space + Enter

Answer : 3

Question : 53 How can you apply exactly the same formatting you did to another text?

  1. Copy the text and paste in new location. Then type the new text again.
  2. Copy the text and click on Paste Special tool on new place
  3. Select the text then click on Format Painter and select the new text
  4. All of above

Answer : 3

Question : 54 The default header for a worksheet is

  1. Your name
  2. The date and time
  3. None
  4. The sheet tab name

Answer : 3

Question : 55 The Heading Rows Repeat command causes a documents header and footer to repeat on each page created by soft page breaks.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 56 MS Office is not an application software ?

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 57 A keyboard shortcut can be assigned to a Macro.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 58 MS OFFICE Is Application Software

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 59 Word inserts text t the right of the insertion point.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 60 An existing table cannot be copied and pasted into another table.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 61 The Table AutoFormat command is located under the Design Tab

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 62 Selecting a table and pressing the Del key will delete a table.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 63 You can use either a numbered or lettered format for numbering lists.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 64 Word has three ways to copy text.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 65 You can move and copy text both within documents and between documents.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 66 Gridlines do not auto print

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 67 You cannot turn off gridlines.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 68 You can press the tab key in the last cell of a table to create a new row.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 69 To select a graphic, double-click it.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 70 To resize a graphic proportionally, drag a middle handle.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 71 You cannot resize a Word Art object.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 72 You can modify embedded objects right in your document.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 73 You can apply borders or shading to any amount of text.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 74 Word automatically renumbers a list when you insert, move, copy, or delete items.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 75 Letters cannot be used as a format for numbered lists.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 76 The Columns command lets you create columns of equal or unequal width

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 77 Word checks grammar by comparing it with grammar rules.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 78 Word marks words that may be misspelled with a green wavy line.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 79 Word allows you to add words to a custom dictionary.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 80 A nonbreaking hyphen is one that Word inserts in a word at the end of a line.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 81 AutoFormat replaces keyed charactes with symbols and corrects common capitalization errors.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 82 You can create and store your own AutoText entries.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 83 You cannot delete a soft page break

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 84 You can use the ruler to set margins.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 85 By default, Word sets tab stops at one-inch intervals from the left margin.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 86 Page Orientation refers to the ability to enlarge or reduce your document from 25 to 400 percent.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 87 Word displays formatted text as the text will look when you print it.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 88 Courier is an example of a font.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 89 To remove a tab stop, drag it off the ruler.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 90 Which is not a font style ?

  1. Bold
  2. Superscript
  3. Italic
  4. Regular

Answer : 2

Question : 91 Landscape is ?

  1. A font style
  2. Paper Size
  3. Page Layout
  4. Page Orientation

Answer : 4

Question : 92 Background color on a document is not visible in ?

  1. Web layout view
  2. Print Preview
  3. Reading View
  4. Print Layout view

Answer : 2

Question : 93 Gutter position can be set in following positions

  1. Left & Right
  2. Left & Top
  3. Left & Bottom
  4. Left Only

Answer : 2

Question : 94 What is the Short cut key for line break?

  1. CTRL + Enter
  2. Alt + Enter
  3. Shift + Enter
  4. Space + Enter

Answer : 3

Question : 95 By pressing F12, which of following will happen ?

  1. Save As dialog box will open
  2. Save dialog box will open
  3. Open dialog box will open
  4. Close dialog box will open

Answer : 1

Question : 96 Which key will open an Open dialogue box ?

  1. F12
  2. Alt + F12
  3. Ctrl + F12
  4. Shift + F12

Answer : 3

Question : 97 How will MS Word will respond in repeated word ?

  1. A Green wavy line under the repeated word
  2. A Red wavy line under the repeated word
  3. None of above
  4. A Blue wavy line under the repeated word

Answer : 2

Question : 98 Which file is responsible to start MS Word ?

  1. Winword.exe
  2. Win.exe
  3. Word.exe
  4. Wordwin.exe

Answer : 1

Question : 99 To keep track of different editions of a document which feature we will use ?

  1. editions
  2. versions
  3. tracks
  4. traces

Answer : 2

Question : 100 Which is not a type of margin ?

  1. Top
  2. Left
  3. Right
  4. Center

Answer : 4