ADMIN DASHBOARD

Question : 1 To return the remainder after a number is divided by a divisor in EXCEL we use the function

  1. ROUND ( )
  2. FACT ( )
  3. MOD ( )
  4. DIV ( )

Answer : 3

Question : 2 MS-EXCEL can be used to automate

  1. Financial statements, Business forecasting
  2. Transaction registers, inventory control
  3. Accounts receivable, accounts payable
  4. Any of the above

Answer : 4

Question : 3 What function displays row data in a column or column data in a row?

  1. Hyperlink
  2. Index
  3. Transpose
  4. Rows

Answer : 3

Question : 4 Which types of charts can excel produce?

  1. Line graphs and pie charts only
  2. Only line graphs
  3. Bar charts, line graphs and pie charts
  4. Bar charts and line graphs only

Answer : 3

Question : 5 How are data organized in a spreadsheet?

  1. Lines and spaces
  2. Layers and planes
  3. Rows and columns
  4. Height and width

Answer : 3

Question : 6 What does the VLOOKUP function do?

  1. Looks up text that contain ‘v’
  2. Checks whether text is the same in one cell as in the next
  3. Finds related records
  4. All of above

Answer : 3

Question : 7 A function inside another function is called a function.

  1. Nested
  2. Round
  3. Sum
  4. Text

Answer : 1

Question : 8 How should you print a selected area of a worksheet, if you’ll want to print a different area next time?

  1. On the file menu, point to print area, and then click set print area.
  2. On the file menu, click print, and then click selection under print what
  3. On the view menu, click custom views, then click add
  4. All of above

Answer : 2

Question : 9 Which of the following methods can not be used to enter data in a cell?

  1. Pressing an arrow key
  2. Pressing the tab key
  3. Pressing the Esc key
  4. Clicking the enter button to the formula bar

Answer : 3

Question : 10 Which of the following methods cannot be used to edit the content of cell?

  1. Pressing the Alt key
  2. Clicking the formula bar
  3. Pressing F2
  4. Double clicking the cell

Answer : 1

Question : 11 You can activate a cell by

  1. Pressing the Tab key
  2. Clicking the cell
  3. Pressing an arrow key
  4. All of above

Answer : 4

Question : 12 Which of the following setup options can not be set in the page setup dialog box?

  1. Printer selection
  2. Vertical or horizontal placement
  3. Orientation
  4. Row and column titles

Answer : 1

Question : 13 What term refers to a specific set of values saved with the workbook?

  1. Range
  2. Scenario
  3. rend line
  4. What-if analysis

Answer : 2

Question : 14 Which of the following describes how to select all the cells in a single column?

  1. Right click on column and select Pick from list
  2. Use data – text to columns menu item
  3. Left click on the gray column title button
  4. Pressing Ctrl + A on the keyboard

Answer : 3

Question : 15 To insert three columns between columns D and E you would

  1. Select column D
  2. Select column E
  3. Select columns E, F and G
  4. Select columns D, E, and F.

Answer : 2

Question : 16 To center worksheet titles across a range of cell, you must

  1. Select the cells containing the title text and use the fill handle to center
  2. Widen the columns
  3. column width
  4. Row height

Answer : 1

Question : 17 How do you change column width to fit the contents?

  1. Single-click the boundary to the left to the column heading
  2. Double click the boundary to the right of the column heading
  3. Press Alt and single click anywhere in the column
  4. All of above

Answer : 2

Question : 18 You can use the horizontal and vertical scroll bars to

  1. Split a worksheet into two panes
  2. View different rows and columns
  3. Edit the contents of a cell
  4. View different worksheets

Answer : 2

Question : 19 Which of the following is an absolute cell reference?

  1. !A!1
  2. $A$1
  3. #a#1
  4. A1

Answer : 2

Question : 20 Which symbol must all formula begin with?

  1. =
  2. +
  3. (
  4. @

Answer : 1

Question : 21 Which of the following formulas is not entered correctly?

  1. =10+50
  2. =B7*B1
  3. B7+14
  4. 10+50

Answer : 4

Question : 22 To select several cells or ranges that are not touching each other, you would … while selecting

  1. hold down the Ctrl key
  2. hold down the Shift key
  3. hold down the Alt key
  4. hold down Ctrl + Shift key

Answer : 1

Question : 23 Which of the following displays the contents of the active cell?

  1. Active cell
  2. Formula bar
  3. Menu bar
  4. Name box

Answer : 2

Question : 24 What does SUMIF function do?

  1. Adds up cell values based on a condition
  2. Adds all the numbers in a range of cells
  3. Returns a subtotal in a list or database
  4. All of above

Answer : 1

Question : 25 All macro keyboard shortcuts include the ….. key

  1. Alt
  2. Ctrl
  3. F11
  4. Shift

Answer : 2

Question : 26 To open the Format Cells dialog box, press

  1. Ctrl + 1
  2. Ctrl + 2
  3. Ctrl + 3
  4. Ctrl + 4

Answer : 1

Question : 27 You can add a hyperlink to your worksheet by pressing

  1. Ctrl + H
  2. Ctrl + K
  3. Alt + K
  4. Alt + H

Answer : 2

Question : 28 To move to the previous worksheet, press

  1. Alt + PgUp
  2. Ctrl + PgUp
  3. Ctrl + PgDn
  4. Shift + Tab

Answer : 2

Question : 29 When a formatted number does not fit within a cell, it displays

  1. ######
  2. $$$$
  3. ??????
  4. 00000000

Answer : 1

Question : 30 Red triangle at the top right corner of a cell indicates

  1. There is an error in the cell
  2. There is a comment associated with the cell
  3. The font color of the text in cell is red
  4. The cell can’t accept formula

Answer : 2

Question : 31 How many sheets are there in Excel Workbook by default?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer : 2

Question : 32 A quick way to return to a specific area of a worksheet is to type in the _____

  1. Name box
  2. Formula ba
  3. Zoom box
  4. None of these

Answer : 1

Question : 33 Which of the following is not an option in the spelling dialog box?

  1. Edit
  2. Ignore
  3. Ignore all
  4. Change

Answer : 1

Question : 34 What is the intersection of a column and a row on a worksheet called ?

  1. Column
  2. Address
  3. Value
  4. Cell

Answer : 4

Question : 35 What type of chart is useful for comparing values over categories ?

  1. Pie Chart
  2. Column Chart
  3. Line Chart
  4. Dot Graph

Answer : 2

Question : 36 Which function Excel tells how many entries are there ?

  1. row()
  2. cell()
  3. count()
  4. total()

Answer : 3

Question : 37 A features that displays only the data in column (s) according to specified criteria

  1. Formula
  2. Sorting
  3. Filter
  4. Pivot

Answer : 3

Question : 38 Statistical calculations and preparation of tables and graphs can be done using

  1. Adobe Photoshop
  2. Excel
  3. Notepad
  4. Power Point

Answer : 2

Question : 39 What type of chart will you use to compare performance of two employees in the year 2016 ?

  1. Column Chart
  2. Line Chart
  3. Pie Chart
  4. Dot Chart

Answer : 2

Question : 40 Functions in MS Excel must begin with ___

  1. *
  2. =
  3. ()
  4. {}

Answer : 2

Question : 41 Which functionin Excel checks whether a condition is true or not ?

  1. SUM
  2. IF
  3. COUNT
  4. AVERAGE

Answer : 2

Question : 42 In Excel, Columns are labelled as ___

  1. A, B, C, etc
  2. 1,2,3 etc
  3. A1, A2, etc.
  4. $A$1, $A$2, etc.

Answer : 1

Question : 43 What type of chart is useful for showing trends or changes over time ?

  1. Pie Chart
  2. Column Chart
  3. Line Chart
  4. Dot Graph

Answer : 3

Question : 44 The process of arrenging the items of a column in some sequence or order is known as :

  1. Arrengin
  2. Autofill
  3. Sorting
  4. Filtering

Answer : 3

Question : 45 The ____ feature of MS Excel quickly completes a series of data

  1. Auto Complete
  2. Auto Fill
  3. Fill Handle
  4. Sorting

Answer : 2

Question : 46 What type of chart is useful for comparing parts of a whole ?

  1. Pie Chart
  2. Column Chart
  3. Line Chart
  4. Dot Graph

Answer : 1

Question : 47 In Excel, Rows are labelled as ______

  1. A, B, C, etc
  2. 1,2,3 etc
  3. A1, A2, etc.
  4. $A$1, $A$2, etc.

Answer : 2

Question : 48 What do you use to create a chart?

  1. Pie Wizard
  2. Excel Wizard
  3. Data Wizard
  4. Chart Wizard

Answer : 4

Question : 49 The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called a

  1. cell
  2. table
  3. box
  4. column

Answer : 1

Question : 50 In Excel, which one denoted a range from B1 through E5

  1. B1 - E5
  2. B1:E5
  3. B1 to E5
  4. B1$E5

Answer : 2

Question : 51 An Excel file is generally called

  1. E-Spreadsheet
  2. Worksheet
  3. Workbook
  4. Sheet

Answer : 3

Question : 52 Which of the following is not a valid Zoom percentage in Excel?

  1. 10
  2. 100
  3. 300
  4. 500

Answer : 4

Question : 53 What is entered by the function =today()

  1. The date value for the day according to system clock
  2. The time value according to system clock
  3. Today’s date as Text format
  4. All of above

Answer : 1

Question : 54 Which function will you use to enter current date and time in a woksheet cell?

  1. =today()
  2. =now()
  3. =time()
  4. =currentTime()

Answer : 2

Question : 55 The auto calculate feature

  1. Can only add values in a range of cells
  2. Provides a quick way to view the result of an arithmetic operation on a ra
  3. Automatically creates formulas and adds them to a worksheet
  4. A and c

Answer : 2

Question : 56 Excel uniquely identifies cells within a worksheet with a cell name

  1. Cell names
  2. Column numbers and row letters
  3. Column letters and row numbers
  4. Cell locator coordinates

Answer : 3

Question : 57 Which area in an excel window allows entering values and formulas

  1. Title bar
  2. Menu bar
  3. Formula bar
  4. Standard toolbar

Answer : 3

Question : 58 An excel workbook is a collection of

  1. Workbooks
  2. Worksheets
  3. Charts
  4. Worksheets and charts Sheet

Answer : 4

Question : 59 When numbers are typed inside a excel cell, the default alignment is:

  1. Left-aligned
  2. Center-aligned
  3. Right-aligned
  4. Justified

Answer : 3

Question : 60 When you create a chart on a separate sheet in the same workbook it is called

  1. chart sheet
  2. embedded chart
  3. view sheet
  4. view chart

Answer : 1

Question : 61 The default page orientation in Excel is

  1. Landscape
  2. Horizontal
  3. Portrait
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 62 The purpose of AutoFormat command in Excel is to

  1. create a professional and consistent look for your data
  2. choose between standard table formats that include borders,shading, font
  3. easily apply a consistent format throughout a workbook
  4. All of the above

Answer : 4

Question : 63 Which language is used to create macros in Excel?

  1. Visual basic
  2. C
  3. Visual C ++
  4. Java

Answer : 1

Question : 64 Which of the following is a chart type present in MS Excel

  1. Bubble
  2. Satellite
  3. Both
  4. None

Answer : 1

Question : 65 Each excel file is called a workbook because

  1. It can contain text and data.
  2. It can be modified.
  3. It can contain many sheets including worksheets chart sheets.
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 66 Which of the following is not a valid data type in excel

  1. Number
  2. Text
  3. Label
  4. Date/time

Answer : 3

Question : 67 Hard disk is coated in both side above

  1. Magnetic metallic oxide
  2. Optical metallic oxide
  3. Carbon layer
  4. All of the above

Answer : 1

Question : 68 You can use the format painter multiple times before you turn it off by

  1. You can use the format painter button only one time when you click it
  2. Double clicking the format painter button
  3. Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button
  4. Pressing Alt key and clicking the format painter button

Answer : 2

Question : 69 When you group worksheets

  1. You can enter variable data on multiple worksheets at one time
  2. You can print more than one worksheet at a time
  3. You can enter common data, formats, and formulas on multiple worksheets at
  4. b, and c

Answer : 4

Question : 70 You can copy data or formulas

  1. With the copy, paste and cut commands on the edit menu
  2. With commands on a shortcut menu
  3. With buttons on the standard toolbar
  4. All of the above

Answer : 4

Question : 71 When the formula bar is activated, you can see

  1. The Edit Formula button
  2. The Cancel button
  3. The Enter button
  4. All of above

Answer : 4

Question : 72 Hyperlinks cannot be

  1. Special shapes like stars and banners
  2. Drawing objects like rectangles ovals
  3. Pictures
  4. All can be hyperlinks

Answer : 4

Question : 73 The Name box

  1. Shows the location of the previously active cell
  2. Appears at the left of the formula bar
  3. Appears below the status bar
  4. Appears below the menu bar

Answer : 2

Question : 74 LENGTH() function is used to find the length of the string

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 75 Maximum width of a cell is 12.75

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 76 You can sort a table by columns.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 77 In MS Excel ,Gridlines are not printed.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 78 You cannot turn off gridlines.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 79 It is a command interpreter

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 80 When you create a formula that contains a function, the Insert Function dialog box helps you enter worksheet functions.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 81 The name box is at the left end of the formula bar

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 82 You cannot change the Font style of the entire workbook by a single command. It can change only worksheet by worksheet.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 83 To display the current time, the TIME() function can be used.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 84 Pie chart can represent multiple series of data.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 85 It is possible to undo the deletion of a sheet.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 86 It is possible to insert a sheet at the end of the workbook.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 87 When you copy a formula in Excel, relative cell references do not change

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 88 Microsoft Excel ignores manual page breaks when you use the Fit to option of the Page Setup.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 89 Character type is not a valid data type in Excel.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 90 The box on the chart that contains the name of each individual record is called the axis.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 91 A21 is an example of a cell address

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 92 The cancel and Enter buttons appear in the Formula bar.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 93 The first cell in Excel 2010 worksheet is labeled as A0

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 94 Spreadsheets are created in ?

  1. MS Word
  2. MS Powerpoint
  3. MS Excel
  4. MS Access

Answer : 3

Question : 95 AutoCorrect is a feature of Microsoft Excel 2007 that makes entering a series of headings easier by logically repeating and extending the series.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 96 Your Excel file is stored with the extension .xltx

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 97 The Insert tab lets you add special ingredients like tables, graphics, charts, and hyperlinks in a spreadsheet program.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 98 The text that appears in the bottom margin of the page is called as the Footer

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 99 A relative reference is a cell or range reference used in a formula whose location does not change when a formula is copied.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 100 While working you may have to reference data from more than one sheet which is called referencing multiple sheets.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE