ADMIN DASHBOARD

Question : 1 LANs are arranged in star, bus, or ring configurations.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 2 It is a type of network topology.

  1. Train
  2. Line
  3. Star
  4. Dimond

Answer : 3

Question : 3 Communication and Collaboration

  1. Intranet
  2. Internet
  3. Extranet
  4. Paper

Answer : 4

Question : 4 Which of these defined the internet?

  1. The Federal Networking Council
  2. The Federal Network Council
  3. The Federal Networking Committee
  4. The Federal Network Committee

Answer : 1

Question : 5 Intranet is a company’s internal web.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 6 Extranet is a web within a web.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 7 Which of these is not used by intranet?

  1. TCP
  2. BSNL
  3. IP
  4. HTTP

Answer : 2

Question : 8 Which of the following is a communication device?

  1. Printer
  2. Monitor
  3. Keyboard
  4. Modem

Answer : 4

Question : 9 The common name for the crime of stealing passwords is

  1. Jacking
  2. Identity theft
  3. Spoofing
  4. Hacking

Answer : 3

Question : 10 Malicious software is known as

  1. Badware
  2. Malware
  3. Maliciousware
  4. Illegalware

Answer : 2

Question : 11 Which of these is not a medium for e-mail?

  1. Intranet
  2. Internet
  3. Extranet
  4. Paper

Answer : 4

Question : 12 Which of these do not provide free E-mail?

  1. Hotmail
  2. Rediff
  3. WhatsApp
  4. Yahoo

Answer : 3

Question : 13 Router Operate at which layer ?

  1. Network
  2. Physical
  3. Data Link
  4. Transport

Answer : 1

Question : 14 is a device which is used to connect two different networks.

  1. Repeater
  2. Gateway
  3. Bridge
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 15 The equipment needed to allow home computers to connect to the internet is called a

  1. Modem
  2. Gateway
  3. Moniter
  4. Peripheral

Answer : 1

Question : 16 The process of keeping address in memory for future use is called

  1. Routing
  2. Resolving
  3. Coching
  4. None of the above

Answer : none

Question : 17 The server on the internet is also known as a

  1. Hub
  2. Host
  3. Gateway
  4. Repeater

Answer : 2

Question : 18 A user can get files from another computer on the Internet by using

  1. HTTP
  2. TELNET
  3. UTP
  4. FTP

Answer : 4

Question : 19 The communication protocol used by internet is:

  1. HTTP
  2. TCP/IP
  3. WWW
  4. FTP

Answer : 2

Question : 20 The first network that planted the seeds of internet was :

  1. ARPANET
  2. NSFnet
  3. Vnet
  4. Both (A) and (B)

Answer : 1

Question : 21 Which of the following protocols is used for WWW ?

  1. ftp
  2. http
  3. W3
  4. All of the above

Answer : 2

Question : 22 TCP is a commonly used protocol at

  1. Application layer
  2. Transpart layer
  3. Network layer
  4. Data link layer

Answer : 2

Question : 23 The first page that you normally view at a website is its :

  1. Home page
  2. Master page
  3. First page
  4. None of the above

Answer : 1

Question : 24 Voice mail,E-mail,online service,the internet and the www are all example of

  1. computer categaries
  2. connectivity
  3. Telecommuting
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 25 Web site is a collecton of

  1. HTML documents
  2. Graphic files
  3. Audio and Vidio files
  4. All of the above

Answer : 4

Question : 26 Internet is governed by

  1. I & B
  2. IETF
  3. Inter NIC
  4. None of these

Answer : 4

Question : 27 Internet is

  1. Dynamic system
  2. Complex system
  3. Decentralized system
  4. All of the above

Answer : 4

Question : 28 In MODEMS

  1. Digital signal is amplified
  2. Several digital signals are multiplexed
  3. A digital signal changes some characteristic of a carrier wave
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 29 In reality,Internet protocol recognizes only

  1. An IP address
  2. A location of the host
  3. A postal mail address
  4. None of the above

Answer : 1

Question : 30 The ground station in VSAT communication is called

  1. HTTP
  2. Hub
  3. Multiplexer
  4. None of the these

Answer : 2

Question : 31 computers on the internet owned and operated by education form part of the

  1. Com domain
  2. edu domain
  3. mil domain
  4. None of the above

Answer : 2

Question : 32 Main protocol used in internet

  1. X.25
  2. IPX/SPX
  3. TCP/IP
  4. Token Bus

Answer : 3

Question : 33 Call Based architecture is known as

  1. ATM
  2. FDDI
  3. LAN
  4. Client Server

Answer : 1

Question : 34 The network where all the nodes are around a central server is a

  1. Bus network
  2. Star network
  3. Ring network
  4. None of the above

Answer : 2

Question : 35 Which of the following topology is least offected by addition / removal of a node?

  1. RING
  2. BUS
  3. STAR
  4. None of the above

Answer : 1

Question : 36 The internet standerd is

  1. MIME
  2. BIN HEX
  3. UNENCODING
  4. None of the above

Answer : 1

Question : 37 Voice mail,E-mail,online service,the internet and the www are all example of

  1. computer categaries
  2. connectivity
  3. Telecommuting
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 38 We can delete the maximum number of e-mail at a time is-

  1. Multiple
  2. Only Two
  3. Only One
  4. Only three

Answer : 1

Question : 39 The uniform resource locator (URL) is a standard for specifying any kind of information on the internet.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 40 FTP is File Transfer Procedure.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 41 Two persons can have same email address.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 42 As per email netiquettes, one should not store large amounts of old mail that you no longer need.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 43 Classifying content in social media happens through an activity such as tagging.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 44 One of the advantages of a PC network is that the files can be shared.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 45 A signature contains text that automatically appears at the bottom of each e-mail message you compose.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 46 Star,Bus,Ring,Tree,Graph and Mesh are examples of network topologies.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 47 The process of keeping address in memory for future use is called

  1. Routing
  2. Resolving
  3. Coching
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 48 Is it possible to automatically forward incoming mail to another email address?

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 49 Which of the following is not a transmission medium?

  1. Microwave systems
  2. Coaxial cable
  3. Telephone lines
  4. Modem

Answer : 4

Question : 50 MDA stands for

  1. Mail Delivery Agent
  2. Mail Dissemination Agent
  3. Mail Departure Agent
  4. Mail Dispatch Assurance

Answer : 1

Question : 51 IIS refers to___

  1. International institute for standards
  2. Internet Information Server
  3. Internet Information system
  4. Internet IP Scheme

Answer : 2

Question : 52 News Group are

  1. Chart Service
  2. Discussion group
  3. E-mail service
  4. None

Answer : 2