ADMIN DASHBOARD

Question : 1 What is a motion path?

  1. A type of animation entrance effect
  2. A method of advancing slides
  3. A method of moving items on a slide
  4. All of the above

Answer : 3

Question : 2 What is a slide-title master pair?

  1. The title area and text area of a specific slide
  2. a slide master and title master merged into a single slide
  3. A slide master and title master for a specific design template
  4. All of above

Answer : 3

Question : 3 Which of the following should you use if you want all the slide in the presentation to have the same look ?

  1. the slide layout option
  2. add a slide option
  3. outline view
  4. a presentation design template

Answer : 4

Question : 4 in the context of animations, what is a trigger?

  1. An action button that advances to the next slide
  2. An item on the slide that performs an action when clicked
  3. The name of a motion path
  4. All of above

Answer : 2

Question : 5 to preview a motion path effect using the custom animation task pane, you should

  1. click the play button
  2. click the show effect button
  3. double click the motion path
  4. all of above

Answer : 1

Question : 6 special effects used to introduce slides in a presentation are called

  1. effects
  2. custom animations
  3. transitions
  4. present animations

Answer : 3

Question : 7 How can you create a uniform appearance by adding a background image to all slides?

  1. Create a template
  2. Edit the slide master
  3. Use the autocorrect wizard
  4. All of the above

Answer : 2

Question : 8 Which of the following is not one of PowerPoint’s views?

  1. Slide show view
  2. Slide view
  3. Presentation view
  4. Outline view

Answer : 3

Question : 9 Which PowerPoint view works best for adding slide transitions?

  1. Slide show view
  2. Slide sorter view
  3. Slide view
  4. Notes view

Answer : 2

Question : 10 Which option on the custom animation task pane allows you to apply a preset or custom motion path?

  1. Add effect
  2. Emphasis
  3. Animate now
  4. All of the above

Answer : 1

Question : 11 the slide that is used to introduce a topic and set the tone for the presentation is called the

  1. table slide
  2. graph slide
  3. bullet slide
  4. title slide

Answer : 4

Question : 12 which of the following is the default page setup orientation of slide in PowerPoint

  1. Vertical
  2. Landscape
  3. Portrait
  4. None of above

Answer : 2

Question : 13 Want your logo in the same position on every slide, automatically? Insert it on the

  1. Handout master
  2. Notes master
  3. Slide master
  4. All of the above

Answer : 3

Question : 14 Which command brings you to the first slide in your presentation?

  1. Next slide button
  2. Page up
  3. Ctrl + Home
  4. Ctrl + End

Answer : 3

Question : 15 The PowerPoint view that displays only text (title and bullets) is

  1. Slide show
  2. Slide sorter view
  3. Notes page view
  4. Outline view

Answer : 4

Question : 16 What are symbols used to identify items in a list?

  1. Icons
  2. Markers
  3. Bullets
  4. Graphics

Answer : 3

Question : 17 The Microsoft clip gallery allows you to

  1. Add word art images to a slide
  2. Spell check your presentation
  3. Add clip art images to a slide or slides
  4. Add slides to a presentation

Answer : 3

Question : 18 Which of the following options changes the fill color of an object back to the default color?

  1. Template
  2. Automatic
  3. Patterns
  4. Fill colors

Answer : 2

Question : 19 The maximum zoom percentage in Microsoft PowerPoint is

  1. 100%
  2. 200%
  3. 400%
  4. 500%

Answer : 3

Question : 20 To insert a new slide in the current presentation, we can choose

  1. Ctrl + M
  2. Ctrl + N
  3. Ctrl + O
  4. Ctrl + F

Answer : 1

Question : 21 Microsoft PowerPoint is a

  1. Database program
  2. Spreadsheet program
  3. Presentation program
  4. Word processing program

Answer : 3

Question : 22 Which key on the keyboard can be used to view slide show

  1. F1
  2. F2
  3. F5
  4. F10

Answer : 3

Question : 23 The arrangement of elements such as Title and Subtitle text, pictures, tables etc. is called

  1. Layout
  2. Presentation
  3. Design
  4. Scheme

Answer : 1

Question : 24 Which of the following are types of sound files?

  1. LOG files
  2. DAT files
  3. WAV files
  4. DRV files

Answer : 3

Question : 25 Which file format can be added to a PowerPoint show ?

  1. .gif
  2. .jpg
  3. .wav
  4. All of above

Answer : 4

Question : 26 The primary goal for your slide design should be _____.

  1. to attract the eyes of your audience
  2. to coordinate with your company logo and color scheme
  3. to make the information easy to read
  4. to make the slides interesting and even exciting

Answer : 4

Question : 27 The area on a slide that holds text that will appear in the presentation outline is a

  1. Textbox
  2. Placeholder
  3. bullet point
  4. title box

Answer : 1

Question : 28 How can the slide show be repeated continuously?

  1. loop continuously until ‘Esc’
  2. repeat continuously
  3. loop more
  4. None of the above

Answer : 1

Question : 29 Special effects used to introduce slides in a presentation are known as ?

  1. transitions
  2. effects
  3. custom animations
  4. annotations

Answer : 1

Question : 30 You cannot change the position of the slide images on the Handout Master.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 31 When you hide a slide it remains in your file, even though it is hidden when you run the presentation.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 32 The AutoContent Wizard creates the structure and contents based on the choices you make.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 33 You can draw objects in a presentation by using the Design Tab

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 34 Page Orientation in MS-PowerPoint can be set to Portrait (taller than width) or Landscape (wider than height).

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 35 You can view a presentation using one out of ten views provided by PowerPoint.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 36 You shut down PowerPoint 2010 by using the close button

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 37 The first time you save a presentation you must name it.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 38 A text box can be place anywhere on the slide.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 39 Bullets and numbering appears in the INSERT TAB.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 40 Animation effects appear in the Design tab.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 41 To edit a chart, you can click the chart object.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 42 Rotate is the term used when a clip art image changes the direction of faces.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 43 Inserting a new slide is used when you want to add a slide to an existing presentation.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 44 Sound can be embedded in a Power Point presentation

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 45 In Power point every slide contains text place holder

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 46 Which tab is not available on left panel when you open a presentation?

  1. Outline
  2. Slides
  3. Notes
  4. All of above are available

Answer : 3

Question : 47 Which of the following section does not exist in a slide layout?

  1. Titles
  2. Lists
  3. Charts
  4. Animations

Answer : 4

Question : 48 PowerPoint presentations are widely used as

  1. note outlines for teachers
  2. project presentations by students
  3. communication of planning
  4. All of above

Answer : 4

Question : 49 _______ controls all the main slide control tasks for your presentation.

  1. Task Panel
  2. Task Bar
  3. Control Panel
  4. None of above

Answer : 1

Question : 50 Which of the following pane is not available in Task Pane?

  1. Getting Started
  2. Clip Art
  3. Word Art
  4. Search Results

Answer : 3

Question : 51 A new presentation can be created from

  1. Blank Presentation
  2. From Existing Presentation
  3. From Design Template
  4. All of above

Answer : 4

Question : 52 In slide layout panel how many layouts are available for text layout by default?

  1. 4
  2. 7
  3. 12
  4. None of above

Answer : 1

Question : 53 Which of the following statement is false?

  1. If you choose to select from one of the pre-made slide layouts, you can click on layout option
  2. If you choose to select from the pre-made slide layouts, you cannot delete
  3. Blank Slide is at the top of the ?Content Layouts? area in the Slide Layout
  4. All of above are false statements

Answer : 2

Question : 54 What lets you to create new presentation by selecting ready-made font color and graphics effects?

  1. Presentation Template
  2. Master Slide
  3. Design Template
  4. Animation Scheme

Answer : 3

Question : 55 Which command will you use in PowerPoint if you need to change the color of different objects without changing content?

  1. Design Template
  2. Color Scheme
  3. Font Color
  4. Object Color

Answer : 2

Question : 56 What PowerPoint feature will you use to apply motion effects to different objects of a slide?

  1. Slide Transition
  2. Slide Design
  3. Animation Objects
  4. Animation Scheme

Answer : 4

Question : 57 What feature will you use to apply motion effects in between a slide exits and another enters?

  1. Slide Transition
  2. Slide Design
  3. Animation Objects
  4. Animation Scheme

Answer : 1

Question : 58 The selected design template can be applied

  1. to current slide only
  2. to all the slides
  3. to all the new presentation you create
  4. all of above

Answer : 4

Question : 59 The difference between Slide Design and Auto Content Wizard is

  1. Both are same
  2. AutoContent Wizard is just the wizard version of Slide Design
  3. Slide Design does not provide sample content but Auto Content Wizard provid
  4. Slide Design asks your choice in steps but Auto Content Wizard does not let

Answer : 3

Question : 60 In which menu can you find features like Slide Design, Slide Layout etc.?

  1. Insert Menu
  2. Format Menu
  3. Tools Menu
  4. Slide Show Menu

Answer : 2

Question : 61 Which menu provides you options like Animation Scheme, custom Animation, Slide Transition?

  1. Insert Menu
  2. Format Menu
  3. Tools Menu
  4. Slide Show Menu

Answer : 4

Question : 62 How many steps are there between Start and Finish in AutoContent Wizard?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer : 1

Question : 63 Which short cut key inserts a new slide in current presentation?

  1. Ctrl+N
  2. Ctrl+M
  3. Ctrl+S
  4. All of above

Answer : 2

Question : 64 What happens if you select first and second slide and then click on New Slide button on toolbar?

  1. A new slide is inserted as first slide in presentation
  2. A new slide is inserted as second slide in presentation
  3. A new slide is inserted as third slide in presentation
  4. None of above

Answer : 3

Question : 65 Which of the following method can insert a new slide in current presentation?

  1. Right click on the Slide panel and choose New Slide
  2. From Insert menu choose New Slide
  3. Click on New Slide button on toolbar
  4. All of above

Answer : 4

Question : 66 Which of the following is not a part of Slide Design

  1. Design Template
  2. Color Scheme
  3. Animation Scheme
  4. Slide Layout

Answer : 4

Question : 67 What is the best way to create another copy of a slide?

  1. Click the slide then press Ctrl+A and paste in new slide
  2. From Insert Menu choose Duplicate Slide
  3. Redo everything on a new slide that you had done on previous slide
  4. None of above

Answer : 2

Question : 68 From which menu you can access Picture, Test Box, Chart etc?

  1. File
  2. Edit
  3. Insert
  4. View

Answer : 3

Question : 69 If you want to insert some slides from other presentation into current one choose

  1. From Insert menu choose Slides from Files
  2. From Insert menu choose Slides from Presentation
  3. From Insert menu choose Slides
  4. None of above

Answer : 1

Question : 70 In a PowerPoint presentation

  1. Sound clips can be inserted but not movie clips
  2. Movie clips can be inserted but not sound clips
  3. Both cannot be inserted
  4. Both can be inserted

Answer : 4

Question : 71 List Box and Text box

  1. are some other than that in a list box the bullets are enabled
  2. both are different. List boxes are used to present lists and can't be created it
  3. Both of above
  4. None of above

Answer : 1

Question : 72 Which of the following statement is true

  1. You can insert text boxes from drawing toolbar in PowerPoint
  2. You cannot insert text boxes from drawing toolbar in PowerPoint
  3. Text boxes are provides when you choose a layout and can?t be inserted afte
  4. None of above

Answer : 1

Question : 73 When you delete a text box object from a slide in PowerPoint Presentation

  1. The object is deleted but text box and the text inside is left on the slide
  2. The text box is deleted and the text is pasted on the slide
  3. The text box and text both are deleted
  4. None of above

Answer : 3

Question : 74 Which of the following font effect is not available in PowerPoint Font dialog box?

  1. Underline
  2. Shadow
  3. Emboss
  4. Strikethrough

Answer : 4

Question : 75 What happens if you edited an image inserted in PowerPoint

  1. The original file that was inserted is not changed
  2. The original file that was inserted is changed
  3. The original file is changed when you save presentation
  4. None of above

Answer : 1

Question : 76 The effect applied to display when slides changes in slide show view is

  1. Slide Animation
  2. Custom Animation
  3. Custom Transition
  4. Slide Transition

Answer : 4

Question : 77 To start slide show of a presentation

  1. Hit F5 key
  2. From Slide Show menu choose View Show option
  3. From Slide Show menu choose Rehearse timing
  4. both a & b

Answer : 4

Question : 78 In Microsoft PowerPoint, two kinds of sound effects files that can be added to the presentation are

  1. .wav files and .mid files
  2. .wav files and .gif files
  3. .wav files and .jpg files
  4. .jpg files and .gif files

Answer : 1

Question : 79 Material consisting of text and numbers is best presented as

  1. A table slide
  2. A bullet slide
  3. A title slide
  4. All of the above

Answer : 1

Question : 80 What is a motion path?

  1. A type of animation entrance effect
  2. A method of advancing slides
  3. A method of moving items on a slide
  4. All of the above

Answer : 3

Question : 81 What is a slide-title master pair?

  1. The title area and text area of a specific slide
  2. a slide master and title master merged into a single slide
  3. A slide master and title master for a specific design template
  4. All of above

Answer : 3

Question : 82 If you have a PowerPoint show you created and want to send using email to another teacher you can add the show to your email message as a (an)

  1. Inclusion
  2. Attachment
  3. Reply
  4. Forward

Answer : 2

Question : 83 In order to edit a chart, you can

  1. Triple click the chart object
  2. Click and drag the chart object
  3. Double click the chart object
  4. Click the chart object

Answer : 3

Question : 84 To exit the PowerPoint

  1. click the application minimize button
  2. click the document close button
  3. double click the applications control menu icon
  4. double click the document control menu icon

Answer : 3

Question : 85 You can create a new presentation by completing all of the following except

  1. Clicking the new button on the standard toolbar
  2. Clicking file, new
  3. Clicking file open
  4. Pressing ctrl + N

Answer : 3

Question : 86 You can embed a MS-Organization Chart in a slide by

  1. Clicking the object command on the file menu
  2. Clicking the object command on the edit menu
  3. Clicking the insert new slide button the standard toolbar, then double click
  4. Clicking the MS-Organization Chart button on the standard toolbar

Answer : 2

Question : 87 To select one hyperlink after another during a slide presentation, what do you press?

  1. Tab
  2. Ctrl + K
  3. Ctrl + h
  4. All of above

Answer : 1

Question : 88 You can edit an embedded organization chart object by

  1. Clicking edit object
  2. Double clicking the organization chart object
  3. Right clicking the chart object, then clicking edit MS-Organization Chart
  4. b and c both

Answer : 4

Question : 89 What is the term used when you press and hold the left mouse key and more the mouse around the slide?

  1. Highlighting
  2. Dragging
  3. Selecting
  4. Moving

Answer : 2

Question : 90 Which of the following toolbars provide different options in various master views?

  1. Common tasks toolbar
  2. Drawing toolbar
  3. Formatting toolbar
  4. Standard toolbar

Answer : 1

Question : 91 How do you create speaker note pages that show the slides, related notes, and your company logo on each page?

  1. Edit the notes master and add your company logy
  2. Edit the slide master and insert your company logo and notes pane
  3. Edit the handout master to include your company logo and one slide per page
  4. All of the above

Answer : 1

Question : 92 What is the term used when a clip art image changes the direction of faces?

  1. Group
  2. Flip
  3. Rotate
  4. All of the above

Answer : 3

Question : 93 Which of the following features should you use when typing in the notes text box?

  1. Slide show
  2. Insert
  3. Slide master
  4. Zoom

Answer : 4

Question : 94 Which option allows you to select line, curve, freeform or scribble tools?

  1. Create effect
  2. Insert motion path
  3. Draw custom path
  4. All of the above

Answer : 3

Question : 95 Which of the following should be used when you want to add a slide to an existing presentation?

  1. File, add a new slide
  2. Insert, New slide
  3. File Open
  4. File, New

Answer : 2

Question : 96 The size of the organization chart object

  1. Is determined by the presentation design and cannot be changed
  2. Is determined by the presentation design but can be changed in PowerPoint
  3. Is dependent on the amount of text within the organization chart
  4. b and c

Answer : 4

Question : 97 Photo album slideshow in MS PowerPoint should run continuously?

  1. Use random slide transitions
  2. Launch an online broadcast
  3. Loop continuously
  4. All of the above

Answer : 1

Question : 98 what is defined by the handout master?

  1. Slide formatting
  2. Layout of audience handout notes
  3. Handout content formatting for Microsoft word export
  4. All of above

Answer : 2

Question : 99 Which of the following tool enables you to add text to a slide without using the standard placeholders?

  1. Text tool box
  2. Line tool
  3. Drawing tool
  4. Auto shapes tool

Answer : 1

Question : 100 In notes master view, how do you modify the font size of text for all notes of a presentation?

  1. Modify the slide design
  2. Modify the notes master layout
  3. modify the text within the body placeholder
  4. All of the above

Answer : 3