ADMIN DASHBOARD

Question : 1 Client/Server architecture can be used in

  1. LAN
  2. WAN
  3. MAN
  4. All of these.

Answer : 4

Question : 2 WAN stands for

  1. Wap Area Network
  2. Wide Area Network
  3. Wide Array Net
  4. Wireless Area Network

Answer : 2

Question : 3 HTML is used to create

  1. machine language program
  2. high level program
  3. web page
  4. web server

Answer : 3

Question : 4 Which of the following is a correct format of Email address?

  1. name@website@info
  2. name@website.info
  3. www.nameofebsite.com
  4. name.website.com

Answer : 2

Question : 5 The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called

  1. Uploading
  2. Forwarding
  3. FTP
  4. Downloading

Answer : 4

Question : 6 In internet terminology IP means

  1. Internet Provider
  2. Internet Protocol
  3. Internet Procedure
  4. Internet Processor

Answer : 2

Question : 7 A Web sites front page /main page is called

  1. Browser Page
  2. Search Page
  3. Home Page
  4. Bookmark

Answer : 3

Question : 8 Which one of the following is not a search engine?

  1. Bing
  2. Google
  3. Yahoo
  4. Windows

Answer : 4

Question : 9 Verification of a login name and password is known as:

  1. configuration
  2. accessibility
  3. authentication
  4. logging in

Answer : 3

Question : 10 Internet explorer falls under :

  1. Operating System
  2. Compiler
  3. Browser
  4. IP address

Answer : 3

Question : 11 What is the full form of WWW in web address ?

  1. World Wide Web
  2. World Wide Word
  3. World Wide Wood
  4. None of these

Answer : 1

Question : 12 Full form of HTML is:

  1. Hyper Text Markup Language
  2. Hyper Text Manipulation Language
  3. Hyper Text Managing Links
  4. Hyper Text Manipulating Links

Answer : 1

Question : 13 Moving from one website to another is called :

  1. Downloading
  2. Browsing
  3. Uploading
  4. Attachment

Answer : 2

Question : 14 A computer on internet are identified by :

  1. e-mail address
  2. street address
  3. IP address
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 15 TCP/IP is a:

  1. Network Hardware
  2. Network Software
  3. Protocol
  4. None of these

Answer : 3

Question : 16 OSI stands for:

  1. Open System Interface
  2. Out System Interface
  3. Open System Interconnection
  4. Out System Interconnection.

Answer : 3

Question : 17 _____is an access channel for computers to exchange information.

  1. Socket
  2. Port
  3. Gateways
  4. Protocol

Answer : 2

Question : 18 The standard protocol of the Internet is

  1. Java
  2. Flash
  3. HTML
  4. TCP/IP

Answer : 4

Question : 19 A____ shares hardware, software and data among authorized user.

  1. IP
  2. CPU
  3. Network
  4. DNS

Answer : 3

Question : 20 -------- is the exchange of computer stored messages by telecommunication.

  1. Download
  2. E-mail
  3. Upload
  4. All of these

Answer : 2

Question : 21 Which is the slowest Internet connection service?

  1. Land line
  2. Dial up service
  3. Digital subscriber line
  4. Cable modem

Answer : 4

Question : 22 The internet is

  1. an internal communication system
  2. a communication system for the Indian Government
  3. a large network of networks
  4. all of these

Answer : 3

Question : 23 Which of the following is used to write web pages?

  1. JAVA
  2. XML
  3. HTML
  4. PAINT

Answer : 3

Question : 24 Junk E-mail is also called

  1. Spoof
  2. Spam
  3. Copple crumbs
  4. sniffer script

Answer : 1

Question : 25 Which of the following term is associated with Internet/E-mail

  1. Pie chart
  2. Slide Presentation
  3. Bookmark
  4. Plotter

Answer : 3

Question : 26 The concept of electonic cash is to execute payment by

  1. ATM Card
  2. Credit Card
  3. Cheque
  4. Using computers over network

Answer : 1

Question : 27 What was the first network that planted the seeds of internet?

  1. ARPANET
  2. USENET
  3. INFRARED
  4. DATANET

Answer : 1

Question : 28 The code for a web page is written using -------

  1. Perl
  2. Winzip
  3. URL
  4. Hypertext markup language

Answer : 4

Question : 29 Each computer connected to the internet must

  1. have a modern connection
  2. be an IBM PC
  3. have a unique IP address
  4. be internet compatible

Answer : 3

Question : 30 TCP stands for

  1. Transmission Control Protocol
  2. Transistor Control Protocol
  3. Transform Control Protocol
  4. Transmission Communicational Protocol

Answer : 1

Question : 31 Which of the following is not an example of web browser?

  1. Safari
  2. Google Chrome
  3. Internet Explorer
  4. Avast

Answer : 4

Question : 32 Which protocol helps to transfer files between computers?

  1. FTP
  2. SMTP
  3. HTTP
  4. HTTPS

Answer : 1

Question : 33 Which of the following is not a term pertaining to the Internet?

  1. Link
  2. Search engine
  3. Browser
  4. Keyboard

Answer : 4

Question : 34 HTML is a

  1. Web Browser
  2. Network Protocol
  3. Programming Langauge
  4. Scripting Language

Answer : 4

Question : 35 DNS stands for

  1. Domain Name System
  2. Domain Name Signal
  3. Domain Number System
  4. Disk Name System

Answer : 1

Question : 36 XML stands for

  1. Extra Markup Language
  2. Extended Marking Links
  3. Excellent Markup Language
  4. Extended Markup Language

Answer : 4

Question : 37 ISDN stands for

  1. Integrated Services Digital Network
  2. Integrated Services Data Network
  3. Integrated Security Digital Network
  4. Integrated Security Data Network

Answer : 1

Question : 38 Internet uses

  1. Packet switching
  2. Telex switching
  3. Circuit switching
  4. Telephone switching

Answer : 1

Question : 39 Secret–key encryption is also known as

  1. Secret–encryption
  2. Private encryption
  3. Symmetric encryption
  4. Asymmetric encryption

Answer : 2

Question : 40 Which of the following is refers to the main page of a website?

  1. Bookmark
  2. Browser page
  3. Home page
  4. Search page

Answer : 3

Question : 41 An educational institution would generally have the following in its domain name.

  1. .edu
  2. .com
  3. .in
  4. .co.in

Answer : 1

Question : 42 How long is an ipv6 address?

  1. 32 bits
  2. 128 bytes
  3. 64 bits
  4. 128 bits

Answer : 4

Question : 43 What is internet?

  1. a single network
  2. a vast collection of different networks
  3. interconnection of local area networks
  4. none of the mentioned

Answer : 2

Question : 44 To join the internet, the computer has to be connected to a

  1. internet architecture board
  2. internet society
  3. internet service provider
  4. none of the mentioned

Answer : 3

Question : 45 ISP exchanges internet traffic between their networks by

  1. internet exchange point
  2. subscriber end point
  3. ISP end point
  4. none of the mentioned

Answer : 1

Question : 46 Which one of the following protocol is not used in internet?

  1. HTTP
  2. DHCP
  3. DNS
  4. None of the above

Answer : 4

Question : 47 Which protocol assigns IP address to the client connected in the internet?

  1. DHCP
  2. TCP
  3. IP
  4. none of the mentioned

Answer : 1

Question : 48 The E-mail component of Internet Explorer is called

  1. Messenger Mailbox
  2. Message Box
  3. Outlook Express
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 49 The ……………. is the physical path over which a message travels.

  1. Protocol
  2. Medium
  3. Signal
  4. All the above

Answer : 2

Question : 50 A Virtual Private Network creates a ………. through the network?

  1. Tunnel
  2. BRI
  3. Connection
  4. SSH session

Answer : 1

Question : 51 DNS is abbreviation of

  1. Domain Name System
  2. Digital Naming System
  3. Domain Name Server
  4. Digital Name Server

Answer : 1

Question : 52 Internet is a network of computer networks.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 53 The network NSFnet was later renamed as Internet.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 54 The Back and Forward buttons can be used to visit only pages from the same website

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 55 The full form of ISP is Information Source Provider

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 56 The act of exploring Web is known as surfing

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 57 The e-mail component of Internet Explorer is called MSN Messenger

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 58 Usenet and Internet are the same thing

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 59 The first network that planted the seeds of Internet was:

  1. ARPANET
  2. NSFnet
  3. Vnet
  4. Both (A) and (B)

Answer : 1

Question : 60 For a small Website, one needs to buy space from the

  1. Network administrator
  2. Telephone exchange
  3. ISP
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 61 The first graphical browser for the WWW was named

  1. Netscape
  2. Veronica
  3. Mosaic
  4. Explorer

Answer : 3

Question : 62 Fiber optics have the advantage of _____.

  1. being cheaper to install
  2. being easier to install than twisted wire
  3. having no interference
  4. using direct line-of-sight

Answer : 4

Question : 63 Internet is not a commercial information service.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 64 A set of rules is known as protocol

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 65 The two parts of an e-mail address is separated by @ symbol

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 66 The e-mails received are stored in inbox

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 67 News groups are also known as usenet.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 68 To find an e-mail address, you can use an e-mail database

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 69 Refresh button returns to home page.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 70 The stop button interrupts downloading the web page.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 71 From an e-mail address, one can find out the domain name, where this e-mail address is hosted.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 72 Hypertext is also known as hyper link.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 73 Internet is a network of networks.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 74 The Internet is a collection of files.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 75 The internet and the World Wide Web are the same.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 76 A LAN is a large area network

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 77 DNS provides mapping of IP with domain name

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 78 To specify multiple recipients of carbon copy of same mail message, CC: field is used

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 79 All incoming e-mail messages are to be stored in the OUTBOX folder.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 80 E-mail messages are usually addressed and delivered to only one or two people

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : FALSE

Question : 81 A client program used to access the Internet services and resources available through the World Wide Web.

  1. ISP
  2. Web Browsers
  3. Web Servers
  4. None of the above

Answer : 2

Question : 82 Which one of the following is a valid email-

  1. www.infomaxacademy.com
  2. http://infomaxacademy.com
  3. infomaxacademy.com
  4. contact@infomaxacademy.com

Answer : 4

Question : 83 In which year was the first email sent?

  1. 1971
  2. 1999
  3. 1998
  4. 1970

Answer : 1

Question : 84 Web sites contain many pages that can be navigated using _________.

  1. Bars
  2. threads
  3. Links
  4. strings

Answer : 3

Question : 85 IIS refers to ____________

  1. International Institute for Standards
  2. Internet Information Server
  3. Internal IP Scheme
  4. Internet Information System

Answer : 2

Question : 86 Which of the following protocols used by Internet mail?

  1. SMTP
  2. POP3
  3. IMAP
  4. All of the above

Answer : 4

Question : 87 When you start web browser, the first web page that gets loaded in the browser is called:

  1. User web page
  2. First web page
  3. Beginning page
  4. Home page

Answer : 4

Question : 88 Open a new tab in the foreground from the Address bar

  1. CTRL+ENTER
  2. SHIFT+ENTER
  3. ALT+ENTER
  4. ALT+TAB

Answer : 3

Question : 89 Internet is a network of

  1. Computers
  2. terminal
  3. networks
  4. None of the above

Answer : 3

Question : 90 Web pages are uniquely identified using

  1. IP address
  2. domain
  3. URL
  4. File name

Answer : 3

Question : 91 Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Netscape Navigator are examples of

  1. Web server
  2. Internet
  3. Web browser
  4. World Wide Web

Answer : 3

Question : 92 The computer or server on the Internet is also known as

  1. Host
  2. IP Address
  3. Address
  4. URLs address

Answer : 1

Question : 93 SMTP stands for

  1. Server Mail Transfer Protocol
  2. Simple Mail Transfer Protocol
  3. Small Mail Transmission Protocol
  4. Short Mail Transmission Protocol

Answer : 2

Question : 94 Which one of the following statement is not correct for digital signature?

  1. It is a mechanism for authentication
  2. It is the scanned image of one’s signature
  3. It is created by encrypting information
  4. It cannot be duplicated

Answer : 2

Question : 95 Internet can be defined as

  1. Interconnection of Computers
  2. Interconnection of Peripherals
  3. Interconnection of Networks
  4. Interconnection of Devices

Answer : 3

Question : 96 Internet is network of networks.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 97 A Browser is a software program used for viewing Web pages on the Internet.

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer : TRUE

Question : 98 A Browser is

  1. a special folder on the Windows desktop used to keep documents up to date when shared between computers.
  2. a line that delineates the edge of a program window.
  3. a software program used for viewing Web pages on the Internet.
  4. a window that is currently open.

Answer : 3

Question : 99 Which of the following is the commonly used browser?

  1. Microsoft Internet Explorer
  2. Microsoft Excel
  3. Google
  4. Microsoft Windows

Answer : 1

Question : 100 A web address is also called a --------

  1. protocol
  2. browser
  3. URL
  4. None of these

Answer : 3